Waarom kunstgras en een zwembad goed samengaan

Gun je opzetzwembad kunstgras!


Een opzetzwembad brengt op hete dagen heerlijke verkoeling. Het is zo opgezet. Meestal heb je qua ondergrond twee opties om je opzetzwembad op te plaatsen. Dat is op de bestrating van je tuin of terras of op het gazon.

Je kunt het zwembad, mits de ondergrond goed is schoongeveegd, er geen steentjes liggen en je extra bodembescherming neerlegt, prima op tegels of beton plaatsen. Een nadeel kan zijn dat het zwembad op een onhandige plaats staat en dat er weinig ruimte van de binnenplaats of het terras overblijft.

Wie het zwembad liever of noodgedwongen op het gazon neerzet, krijgt na het weghalen ervan met lelijke gele (en stinkende) plekken te maken. Daar word je natuurlijk niet echt blij van.


Een zwembad op kunstgras plaatsen, een goede keuze!


Gelukkig is er een goed alternatief voor een ondergrond van steen of het gazon, namelijke kunstgras. Heb je kunstgras ter beschikking? Dan kun je daar prima een zwembad op plaatsen. Het plaatsen van een zwembad op kunstgras heeft echt een aantal voordelen. Kunstgras kan het gewicht van een opzetzwembad prima dragen. Het raakt er niet door beschadigd. Als je het zwembad weer afbreekt, bijvoorbeeld in de winter, blijven er geen lelijke plekken, zoals bij een natuurlijk gazon, achter. Het enige wat je moet doen, is het kunstgras op de plek waar het zwembad heeft gestaan even opborstelen. Daardoor gaan de kunststofvezels weer mooi rechtop staan en kun je niet meer zien waar het zwembad heeft gestaan.

Een ander voordeel van een zwembad dat op kunstgras staat, is dat er ook minder rommel (gras en zand) in het water terecht komt.

Je kunt natuurlijk ook een stuk kunstgras aanschaffen dat je op de bestaande bestrating of een houten vlonder legt. Dat beschermt de vaak wat kwetsbare bodem van je opzetzwembad nog eens extra.


Chloor en kunstgras


Wil jij ook je zwembad op kunstgras plaatsen maar vraag je je af of chloor en kunstgras wel samen gaan? Ja hoor, als het om het verdunde chloorwater van het zwembad gaat, kan het totaal geen kwaad als er chloorwater op het kunstgras terecht komt.

Uiteraard moet je wel altijd even opletten op het moment dat je puur chloor aan het zwembadwater toevoegt. Pure chloor en kunstgras zijn waarschijnlijk geen goede combinatie. Mogelijk heeft pure chloor een negatieve invloed op de kwaliteit van kunstgras, maar dat hoeft niet het geval te zijn. We adviseren je hierover bij de leverancier van het kunstgras navraag te doen